Wie aan Curaçao denkt, denkt aan de prachtige witte stranden, helder blauwe zee en palmbomen gevuld met kokosnoten. In het half jaar dat ik op dit prachtige eiland heb gewoond, heb ik heel wat mooie stranden bezocht. Daarom mag een blog over mijn 11 favoriete stranden op Curaçao zeker niet ontbreken!

1. Cas Abao

Cas Abao staat hoog op het lijstje met mooie stranden op Curaçao. Dit warme eiland biedt veel indrukwekkende natuur en dit vind je dan ook zeker op dit prachtige strand. Het strand wordt omsloten door rotsen gevuld met gigantische cactussen, het zand is extreem wit en mocht je graag snorkelen, dan is Cas Abao de perfecte plek!

2. Playa Porto Mari

Het tropische strand van Porto Mari bewijst dat je voor varkentjes op het strand niet naar de Bahama’s hoeft. De twee schattige varkentjes zijn super tam en erg fotogeniek, net zoals het strand zelf. Het door rotsen omringde strand heeft prachtig, wit zand en fel turquoise water. Playa Porto Mari is absoluut mijn favoriete strand op Curaçao.

3. Playa Kenepa Grandi

Prachtig blauw water, wit zand en verse kokosnoten, wat wil je nog meer? Playa Kenepa Grandi, ook wel bekend als de Grote Knip, is echt een strand dat je zeker niet mag overslaan als je naar Westpunt gaat. Het felblauwe water schittert je tegemoet wanneer je aankomt rijden. Voor snorkelliefhebbers zijn de stranden bij de Grote Knip een walhalla. De heldere wateren bij dit strand vormen de perfecte spot hiervoor.

4. Playa Grandi

Zoals sommige van jullie inmiddels weten, is een van mijn favoriete dieren de zeeschildpad. Mocht je zeeschildpadden willen bewonderen, dan is Playa Grandi echt een aanrader. Dit lokale strandje, waar de vissers de mooiste vissen voor je neus schoonmaken voor de verkoop, is de perfecte plek om te snorkelen met schildpadden. Ik werd er nooit teleurgesteld en heb elke keer als ik een bezoekje bracht aan Playa Grandi deze prachtige dieren onder water mogen bewonderen. Echt een heerlijk strand op Curaçao!

Ben je niet echt een snorkelliefhebber maar bewonder je wel graag deze prachtige dieren? Vanaf de steiger heb je een perfect uitzicht en met een beetje geduld maak je de mooiste foto’s.

5. City Beach 88

Dit vrij nieuwe strandje in het midden van de gezellige wijk Pietermaai is zeker een aanrader. Het is een gratis stadsstrand, wat voor Curaçao best uniek is. De heerlijke bedjes en kleurrijke hangmatten zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten. Kortom, perfect voor een dagje ontspannen aan zee. Mocht je na een tijdje op het strand van City Beach 88 liggen toe zijn aan iets anders, dan loop je zo het centrum in!

6. Kokomo

Kokomo is de beste combinatie van alles. Wederom vind je hier een prachtig strand en helderblauw water maar dit in combinatie met een gezellig restaurant waar je heerlijk kunt eten. Als kers op de taart staan er schommels in het water voor al je perfecte foto-momentjes. Ook is Kokomo met regelmaat een erg leuke locatie voor feestjes. Kortom, een strand dat niet alleen de moeite waard is om overdag te bezoeken maar ook in de late uurtjes.

7. Koko’s

Koko’s kan omschreven worden als een van de meest relaxte plekjes op het eiland. Zelfs als de strandbedjes gevuld zijn, straalt deze plek rust uit. Mocht je na een ochtend relaxen zin hebben in een lekkere lunch, is Koko’s wederom de plek waar jij moet zijn. De Cuban Sandwich en verse smoothies waren mijn absolute favorieten! Dit allemaal bij elkaar maakt Koko’s een strand dat zeker niet aan de top 11 met mijn favoriete stranden op Curaçao mag ontbreken!

TIP: Wanneer je bij Kokos een stukje over de rotsen loopt, kom je bij een prachtig ondiep strandje met felblauw water.

8. Playa Santa Cruz – De Blauwe Kamer

Playa Santa Cruz is misschien niet het meest bijzondere strand op Curaçao. Maar vanaf dit strand kun je eenvoudig De Blauwe Kamer bezoeken per boot of kano. Deze onderwatergrot is echt heel bijzonder. Duik onder de rots wand door en snorkel met kleurrijke vissen. Zoals op de onderstaande foto te zien is, heeft deze grot zijn naam te danken aan het felblauwe water.

9. Playa Kalki

Playa Kalki is een van de strandjes die bij Westpunt ligt. Deze plek is heerlijk rustig in vergelijking met veel andere stranden op Curaçao. Het aan een resort gelegen strand wordt voornamelijk bezocht door de gasten, maar is ook openbaar voor bezoekers van buitenaf. Mocht je op dit tropische strand willen genieten van een hapje of drankje, kan dit! Aan het strand ligt een restaurantje met kleurrijke bankjes.

10. Blue Bay Beach

Blue Beach Bay hoort bij het gelijknamige woonresort. Het strand wordt omringd door rotsen en als je tot een uur of 7 wacht, kun je genieten van de mooiste zonsondergang. Voor dit strand moet je betalen maar dan kun je wel genieten van de luxe strandbedjes. Dankzij de vele palmbomen biedt het strand voldoende schaduw.

11. Klein Curaçao

Het strand van Klein Curaçao is werkelijk prachtig. Snorkel met schilpadden, geniet in de zon of wandel naar de vuurtoren. Dit kleine eilandje bezoek je eenvoudig met een van de vele organisaties die boottochten aanbieden. Vanwege de warmte adviseer ik je zeker met een grotere organisatie te gaan zoals Miss Ann Boat Trips. Zij verzorgen ontbijt en lunch en hebben diverse schaduwplekken. Op dit eilandje ben je echt even helemaal weg van de massa.

Heb jij nog tips voor prachtige stranden die aan dit lijstje ontbreken? Laat het me weten in een reactie!