Gastblog door Jeske van Steen

In Colombia is zó veel te zien en te doen, dat je ongetwijfeld keuzes moet maken in alle activiteiten die je wilt ondernemen. Om deze moeilijke opgave iets makkelijker te maken, wil ik je graag drie tips geven van activiteiten die je niet mag missen tijdens jouw reis door Colombia. Paragliden, snorkelen en hiken, Colombia biedt veel uitdagende activiteiten.

#1 Paragliden in Medellín

Ik geef toe dat paragliden waarschijnlijk onder de categorie ‘waaghalzen’ valt, maar geloof me: ook als je (net als ik) wat minder stoer bent aangelegd, is dit een activiteit in Colombia die je niet mag overslaan. Wat is dit ongelofelijk gaaf! Je zweeft een kwartier lang in de lucht samen met een gecertificeerde paraglide expert, en ziet de immense, indrukwekkende stad Medellín steeds kleiner worden. Het is enorm bijzonder om op gelijke hoogte te vliegen met de vogels in de lucht, boven het groen van de bossen en de drukte van een wereldstad. Tip: kies voor de recommended package optie van de paraglide school van Ruben.

Paragliden met Ruben

Ruben en zijn team zijn ervaren paragliders. Als je hier gaat paragliden, is alles inbegrepen voor een fantastische paraglide-ervaring. Je krijgt een 15 minuten durende vlucht, een shuttle service van je hostel naar de paraglide locatie en weer terug, een GoPro camera om je gehele vlucht te filmen, een veiligheidstraining en een verzekering. Dit alles kost in totaal 224.000 Colombiaanse pesos per persoon (omgerekend ongeveer 52 euro). Met name de shuttle service vonden wij echt een toegevoegde waarde. De paraglide locatie is namelijk vrij moeilijk bereikbaar op eigen initiatief. De shuttle service lost dit probleem op door je recht voor de deur op te halen en af te zetten. En de Go Pro is natuurlijk helemáál fantastisch. Niet alleen omdat het leuk is om jezelf later terug te kunnen zien, maar ook omdat je daarmee écht kunt bewijzen dat je de lucht in bent gegaan.

Foto: Jeske van Steen

#2 Snorkelen bij Isla Grande

Isla Grande is een tropisch eiland dat ongeveer een uur varen van de kust van Cartagena afligt. Dit eiland is een heerlijke bestemming als getaway tijdens jouw (waarschijnlijk) intensieve rondreis door Colombia. Breng je een paar dagen een bezoekje aan dit fantastische eiland, dan mag een snorkeltour zeker niet ontbreken! Wij namen deel aan de snorkeltour die werd aangeboden vanuit Secreto Hostel en hebben een geweldige 1,5 uur beleefd.

Wat krijg je allemaal te zien

Als je kiest voor snorkelen als activiteit in Colombia, zal je zeker verrast worden. Zo kun je een kijkje nemen bij het mysterieuze vliegtuig dat al jaren op de bodem van de zee bij het eiland ligt. Er gaan verhalen de rondte dat het een vliegtuig van Pablo Escobar was (of dit waar is, valt volgens de eilandbewoners te betwisten). Je vaart vervolgens door naar een helder stuk zee waar je de mooiste vissen en het meest indrukwekkende koraal tegenkomt. Het is vooral een heerlijk relaxte bezigheid om lekker in het warme water te dobberen, terwijl je ondertussen geniet van al het moois dat de zee te bieden heeft. Wel goed insmeren met waterproof zonnebrand en misschien zelfs wel een T-shirtje aandoen, want de combinatie water en zon maakt dat je binnen no time zelf als een kreeftje op het water drijft

#3 De Valle de Corcora hike bij Salento

De Valle de Corcora hike was één van onze allereerste activiteiten tijdens onze backpackreis door Colombia, en achteraf vonden wij dit absoluut een hoogtepunt van onze reis. Het is een vrij pittige tocht, maar het prachtige uitzicht over de onwerkelijk hoge palmbomen en weidse, groene valleien is de beproeving van je conditie meer dan waard!

Foto: Jeske van Steen

Later deelt Jeske ook nog een blogpost over de Valle de Corcora hike. Hierin lees je uitgebreid over de tocht, waarbij ik ze ook tips geeft voor een goede voorbereiding.

Ben je ook benieuwd wat je allemaal in Cartagena kan doen? Lees dan ook zeker Jeske haar blog met 5 must do’s in Cartagena!

Over Jeske:

Jeske is een vrolijke levensgenieter uit Breda. In haar vrije tijd is ze het liefst op pad, houdt ze zich bezig met alles wat met eten en drinken te maken heeft en luistert ze naar discomuziek. Ze werkt als copywriter bij een online marketingbureau en is afgestudeerd in de communicatiewetenschappen.