Binnen blijven, hoeft helemaal niet zo erg te zijn! Met een paar goede boeken vliegt de tijd voorbij! Nu we de komende weken toch wat meer tijd binnen moeten doorbrengen, is dit meteen ook het perfecte moment om leuke reisboeken door te spitten. Doe alvast flink wat inspiratie op voor in de toekomst! Ik heb een lijstje gemaakt met mijn favoriete reis- en inspiratieboeken. Om het jullie nog makkelijker te maken, heb ik linkjes in de tekst verwerkt met verkooppunten.

#1 Koffie!

Koffiespots zijn mijn absolute favoriet en daarom vind ik dat het boekje Koffie! zeker niet op jouw lijstje mag ontbreken! Met 182 leuke plekken om koffie te drinken in Nederland en Vlaanderen zul je zeker geen inspiratie te kort hebben! Sowieso, Kamu en Yirga, 3 van mijn absolute favoriete koffietentjes in Breda staan ook in dit superleuke boekje en dit is natuurlijk niet voor niks!

#2 Solo Reizen

Het boek Solo Reizen van Liesbeth Rasker is een absolute aanrader om te gebruiken als tijdverdrijf de komende tijd! Het boek is de perfecte combinatie van leuk geschreven verhalen over bestemmingen binnen en buiten Europa en prachtig beeldmateriaal. Het boek staat vol eerlijke verhalen van een echte solo/reiziger waardoor je een goed beeld krijgt van alle tips en tricks!

#3 Staycation Guide

De Staycation Guide is een zeer geschikt boek voor dit moment. Aangezien we niet goed weten wanneer reizen over de grens weer op gang gaat komen, is het zeker een aanrader om wat nieuwe plekken in onze prachtige kikkerlandje te ontdekken. Met tips in de omgeving van onder andere Maastricht, Eindhoven, Zwolle, Leiden en Groningen weet ik zeker dat er iets voor je tussen zit. Ontdek de leukste verblijfsaccommodatie zodat je goed voorbereid bent op een toekomst vol mooie spots.

#4 Insta Grammer City

Insta Grammer ‘City’ is meer een inspiratiegids dan echt een reisboek maar ik vind het echt een absolute aanrader. Wil je jouw Instagram een update geven of eens volledig out of the box denken, bestel dan zeker dit boek! Zo weet je precies hoe je inspirerende foto’s kan maken de eerst volgende keer dat je een stad bezoekt.

#5 Little Escapes net over de grens

Little Escapes net over de grens is perfect als je zoekt naar leuke slaap- en eetplekjes niet te ver van huis. Met 208 tips heb je genoeg leesvoer voor de komende saaie weken. Zoals de cover van het boek al wel een beetje verklapt, staat het boek naast originele tips vol met prachtig beeldmateriaal. Ontdek de leukste plekken in Nederland, Zuid-Engeland, België, West-Duitsland en Noord-Frankrijk!

#6 Insta Grammer Nordic

Voor iedereen die het liefste tijd doorbrengt in de wildernis is de inspiratiegids Insta Grammar Nordic de perfecte keuze. In dit boek staan prachtige foto’s die ik zelf ontzettend inspirerend vind. Wil jij jouw Instagram een upgrade geven? Of ga je het liefste fotograferend door het leven? Dan is dit boek echt iets voor jou. Naast prachtige foto’s van de natuur staan er ook diverse andere sfeerbeelden in. Wel past al het beeldmateriaal in de landelijke nordic stijl!

#7 Little escapes

Zoals je waarschijnlijk al wel door hebt, is Little Escapes van de zelfde schrijfster als het eerder genoemde boek Little Escapes net over de grens. Ik volg Barts Boekje zelf al jaren op Instagram toen ik recent deze super leuke boeken van haar ontdekte. Ook in Little Escapes staan totaal 208 tips voor leuke accommodaties en de beste plekjes in Nederland en Vlaanderen om te genieten van een heerlijk ontbijt, uitgebreide lunch of verrassende lunch.

#8 Welike Bali Travel Guide

Bali staat ontzettend hoog op mijn bucket list en daarom is de Welike Bali Travel Guide een van mijn favorieten. De schrijvers Pris en Eve wonen op Bali en weten daardoor als geen ander waar je allemaal heen moet tijdens een verblijf. Naast deze guide hebben ze recent een nieuw boek geschreven waar ik natuurlijk ook ontzettend nieuwsgierig naar ben! In dit boek staan leuke winkeltjes, restaurants en verblijfsaccommodaties over het hele eiland. Door de foto’s krijg ik alleen al ontzettend veel zin om deze prachtige bestemming te bezoeken!