São Tomé is een bestemming die zeker niet op jouw bucket list mag ontbreken. Ik heb een top 8 voor je opgesteld om jou te overtuigen. Laat je verrassen door al het moois dat dit onbekende eiland te bieden heeft!

1. I found paradise

São Tomé is een paradijselijk eiland. Het eiland wordt omringd door prachtige stranden met helderblauw water en ontelbaar veel palmbomen. Naast de vele stranden die het eiland telt, bestaat een groot deel van het eiland uit tropisch regenwoud. In deze prachtige groene omgeving wonen verschillende communities samen met honderden kleurrijke vogels. Om deze redenen mag São Tomé alleen al niet aan jouw bucket list ontbreken.

2. Vriendelijke mensen

Vanaf het moment dat ik aankwam op deze bestemming, heb ik mij thuis gevoeld op São Tomé. Dit is volledig te danken aan de vriendelijke bevolking. De Santomezen zijn vrolijke en extreem behulpzame mensen. Op de eerste dag kreeg ik een lekke band en werd ik meteen geholpen door voorbijgangers. Ondanks dat de bevolking arm is, zijn ze erg vrijgevig. Iets waar wij allemaal veel van kunnen leren.

3. Er leven veel schildpadden

Schildpadden zijn mijn favoriete dieren. Deze prachtige dieren leven op het pure São Tomé. Ik kan iedereen verzekeren dat als je ze van dichtbij hebt gezien, je schildpadden ook zeker als een belangrijke reden ziet om São Tomé te bezoeken. In de wateren rondom São Tomé leven verschillende soorten schildpadden die hun eieren op de stranden van São Tomé leggen. Ik heb mogen meemaken hoe deze baby schildpadjes richting de oceaan kropen. Het is werkelijk prachtig om dit van dicht bij mee te mogen maken.

4. Het leven op São Tomé is goedkoop

Vliegtickets naar São Tomé zijn vrij prijzig, maar het leven op São Tomé is verder erg goedkoop. Uiteten kan omgerekend voor minder dan €10,00 en een nationaal biertje van een halve liter kost rond de €1,50. Het land heeft nog een lange weg te gaan op het gebied van toerisme en daarom zijn er nog maar weinig plekken waar entreegeld gevraagd wordt. De oude plantages zijn allemaal gratis te bezoeken en voor geen enkel strand wordt entreegeld gevraagd.

5. Perfecte duiklocatie

In de wateren rondom São Tomé leven veel verschillende dieren. Denk hierbij aan verschillende haaien, dolfijnen, walvissen en zoals ik al eerder genoemd heb: schildpadden. Op het eiland zijn verschillende duikscholen gevestigd. Zo vind je in de eerste baai bij het vliegveld een PADI duikschool. Sla jij het duiken liever over? Snorkelen is natuurlijk een goed alternatief.

6. Het leven op de markt

Bijna elke dag is er een markt in het midden van de binnenstad. Dit is een perfecte manier om in aanraking te komen met het dagelijkse leven van São Tomé en het is daarnaast ook ontzettend leuk. Op de markt worden verschillende groentes en vruchten verkocht, maar ook kleurrijke vissen en soms zelfs haaien. Mijn absolute favoriet zijn de prachtige gekleurde stoffen waar het vrouwelijke deel van de bevolking zich vaak ook in kleed.

7. Een puur eiland

Een van de belangrijkste redenen dat ik dit prachtige eiland wilde bezoeken, is dat er nog weinig toerisme op São Tomé is. Het is zeker een bestemming waar massatoerisme niet voor komt. Het eiland is erg ongerept en puur en dit maakt het eiland een van de mooiste plekken waar ik ben geweest.

8. Het is er veilig

Er zijn veel oordelen dat reizen door Afrika onveilig is, maar dit gaat niet altijd op. São Tomé is een veilig land en tijdens mijn verblijf van diverse maanden heb ik mij niet een keer onveilig gevoeld. Wel wil ik adviseren om bij het bezoeken van verlate stranden niet teveel kostbare spullen mee te nemen. Ondanks dat ik mij veilig voelde, moet je het natuurlijk niet uitlokken.