Ik vind persoonlijk niks leuker dan steden in eigen land bezoeken. Je ontdekt plekjes waar je nog nooit eerder bent geweest en hebt het gevoel even weg te zijn, terwijl je op een treinrit van huis zit. Amsterdam is een van mijn favoriete steden in Nederland omdat het extreem veel leuke koffietentjes, musea en winkels heeft. Natuurlijk heb je prachtige bekende plekken zoals het Vondelpark en Museumplein, maar ik heb een lijstje met plekjes die wat minder bekend zijn. Benieuwd? Lees dan verder!

1. MOCO Museum

Zoals sommige van jullie misschien weten, ben ik gek op kunst. Musea bezoeken staat daarom altijd hoog op mijn lijstje wanneer ik reis of een stad bezoek. Tijdens een bezoekje naar Amsterdam bezocht ik MOCO Museum en werd ik positief verrast! Dit museum is in een prachtig oud pand gevestigd en bestaat uit verschillende verdiepingen. Ondanks dat ik al meerdere keren de kunst van Banksy in boeken en op televisie had gezien, was het ontzettend gaaf om meerdere kunstwerken van hem in het echt te mogen bewonderen. Daarnaast heb ik ook erg genoten van de kunst van andere kunstenaars.

2. MOAK Pancakes

Zoals op de muur van MOAK Pancakes staat: “It was all a dream”. En dat waren de pancakes die ik daar gegeten heb ook echt. De pancakes zijn 100% suikervrij en worden gemaakt met tarwebloem, biologische karnemelk of amandelmelk. Ik had ‘The Blue Magic Deluxe’. Deze pancakes werden geserveerd met banaan, blauwe bessen, aardbeien en Canadese Maple Syrup. Echt overheerlijk!

3. Wildernis: kamerplanten- & stadswinkel

Ik sta bekend als ‘Crazy Plantlady’ dus elke plek waar planten het centrale middelpunt vormen, maakt mij ontzettend gelukkig! Zo ging mijn hartje ook sneller kloppen bij Wildernis. Deze kamerplanten- & stadswinkel is echt de moeite waard voor iedereen die gek is op wat groen in huis. Ontdek unieke plantsoorten, kies de leukste bloempotten en geniet van een lekker kopje koffie.

4. Bar Botanique

Bar Botanique is een van de leukste plekken waar ik tot nu toe ben geweest in Amsterdam! De inrichting van deze bar is echt perfect voor iedereen die de stijl ‘Urban Jungle’ omarmt. De combinatie van kleuren als donkergroen en roze vormen het perfecte decor voor een paar foto’s. Heb je zin in een cocktail? Of wil jij genieten van de lekkerste hapjes? Onder het genot van een ‘Plateau Végetarien’ en een ‘homemade passionfruit soda’ heb ik erg genoten van mijn bezoekje.