Heb je altijd al een rijstplantage met je eigen ogen willen bewonderen? Maar vind je een reis naar bijvoorbeeld Indonesië een te grote onderneming? Geen enkel probleem! Ik heb de perfecte oplossing voor jou! Op ongeveer 2 uur van Barcelona ligt de Delta de L’Ebre, in Nederlands de Ebro Delta. In dit prachtige natuurgebied leeft een extreme diversiteit aan vogels en wordt je uitzicht gevuld met rijstvelden.

De perfecte combinatie van verschillende factoren

De Ebro Delta biedt de perfecte combinatie van verschillende factoren die ervoor zorgen dat jouw vakantie onvergetelijk wordt. De schijnende zon en windvlagen vanuit zee maken een wandeling tussen de rijstvelden een aangename activiteit tijdens een bezoek aan dit gebied. De afwisseling van moeraslanden, rijstvelden, kanalen, zandstranden en de rivier de Ebro, zorgt ervoor dat het landschap van dit nationaal natuurpark nooit gaat vervelen. Natuurlijk houden de 300 verschillende vogelsoorten in het deltagebied de verveling ook tegen.

Maak een boottocht

Naast de eindeloze wandelingen en fietstochten zijn er genoeg andere activiteiten te doen. Een bootexcursie is een erg goede en leuke manier om het gebied beter te verkennen. Vanuit het informatiecentrum dat zich bevindt in het stadje Deltebre, worden verschillende rondleidingen gegeven waar ook boottochten aan gekoppeld zijn. Ook is het mogelijk om zelf een bootje te huren om een middag te vissen. De rivier de Ebro zit vol met onder andere meerval. Het gebied vormt voor de visliefhebber een walhalla door de overvloed aan visrestaurants. De meeste gerechten die op de kaart staan bevatten vis die ook in de rivier de Ebro zwemt. Plan genoeg tijd voor een bezoekje aan een visrestaurant en geniet als een echte Spanjaard.

Flamingo´s spotten

Helaas was mijn bezoek aan de Ebro Delta niet in de juiste periode van het jaar (dit was in september) om flamingo’s te spotten. Ondanks dit kan ik je verzekeren dat de Ebro Delta een belangrijk leefgebied is voor deze vogelsoort. Zodra het kouder wordt, trekken de vogels naar de Ebro Delta om te overwinteren. Gedurende het jaar is het wel mogelijk om andere vogelsoorten te spotten zoals reigers, eenden, steltlopers, roofvogels, meeuwen en ijsvogels.

De rijstproductie van de Ebro Delta

De rijst die in de Ebro Delta verbouwd wordt, bestaat uit en fijne korrel. In elk winkeltje in de Ebro Delta is de rijst te koop. Maar niet alleen in de Ebro Delta is de rijst te koop. De rijstproductie uit de Ebro Delta vormt de op een na belangrijkste rijst producent van heel Spanje. Op de oogst van de rijst komen honderden watervogels af in de hoop dat tijdens het oogsten zoetwatergarnalen en –kreeften naar boven komen. Na het oogsten wordt de rijst uitgespreid en te drogen gelegd in de zon om het vervolgens verder te kunnen bewerken.

Kortom, mocht je willen genieten van fantastische natuur en geïnteresseerd zijn in de rijstbouw vormt de Ebro Delta een geweldige gebied om te bezoeken!