De sfeervolle feestdagen komen er weer aan en natuurlijk zijn wij met zijn alle weer volop op zoek naar unieke en originele cadeaus. Ik ben altijd op zoek naar unieke producten en kleinschalige bedrijven die ik tof vind. Nu veel kleine ondernemingen geraakt zijn door COVID-19 vind ik dit nog extra belangrijk. Daarom heb ik een aantal leuke bedrijven op een rijtje gezet die super leuke cadeautjes aanbieden! Perfect voor de feestdagen! Hopelijk raak jij net zo geïnspireerd als dat ik ben!

Al deze bedrijven zijn bedrijven die ik graag steun omdat ik het leuke concepten vind. Het gaat hier dus niet om een samenwerking of sponsoring.

#1 Stuur een kant-en-klare kerstboom via de post

Wat is er nou leuker dan een kant-en-klare kerstboom in de post ontvangen! Ik zag dit super leuke concept toevallig voorbij komen op Instagram van de week en kon het niet laten om ze in dit blog te verwerken. Kerstboombox heeft verschillende producten die je gewoon via de post kan sturen aan iemand die je in het zonnetje wilt zetten. Perfect nu we elkaar minder kunnen zien door social distancing! Ik vind zelf het Oh Deer boompje echt super leuk!

Bron: Kerstboombox

#2 Het prachtige aardewerk van Spots & Speckles

Ik ben al een lange tijd een groot fan van het prachtige aardewerk van Spots & Speckles en daarom mochten ze natuurlijk niet op dit lijstje ontbreken. Speciaal voor de feestdagen hebben zij ontzettend leuke handgemaakte artikelen ontworpen waaronder de sfeervolle kaarsenlichtjes die je op de foto ziet! Ik eet zelf elke ochtend mijn ontbijtje uit de Breakfast Bowl die nog steeds mijn favoriet blijft maar ook de cappuccino mokjes, zeepschaaltjes met een handgemaakt zeepje van Zeeplokaal, set met Kerst ornamenten en geurkaarsen in prachtige aardewerken potjes vind ik de perfecte cadeautjes voor de feestdagen!

Bron: Spots & Speckles

#3 Haal een stukje Bali in huis

Ik volg Casa Krullenbol al een tijdje en vind de spulletjes die zij verkoopt in haar webshop echt stuk voor stuk super tof! Ze haalt spulletjes van lokale ondernemers op Bali en biedt echt de meest originele items aan. Ik heb zelf de gedroogde palmbladeren in een vaas staan en ben al lang ontzettend blij met deze aankoop. Ook vind ik haar mokjes en lepeltjes echt super leuk! Het perfecte cadeau voor een echte koffieleut als je het mij vraagt!

Bron: Interior Treasures / Casa Krullenbol

#4 Duurzame beautyproducten van LO CARE

LO CARE is een merk dat ik in het zonnetje wil zetten omdat zij enkel plasticvrije en duurzame verzorgingsproducten aanbieden! De prachtige lipbalsems en blushes zijn in verschillende kleuren te krijgen. Ik vind zelf de kleur Velvet en Tess echt super mooi!

Bron: LO CARE

#5 Fonkelende kristallen

The Spirit Junkies is echt een van mijn favoriete kleinschalige ondernemers. Dit toffe bedrijf biedt prachtige cadeau-producten van halfedelstenen en kristallen aan. Ik spaar al sinds dat ik 6 jaar oud ben kristallen en halfedelstenen en word daarom altijd super enthousiast van deze mooie spulletjes. Vooral de kaarsenlichtjes van Amethist zijn echt super mooi!

Bron: The Spirit Junkies

#6 Haal een Marokkaans sfeertje in huis

Reizen is in deze periode lastig maar een stukje Marokko haal je eenvoudig in huis dankzij de toffe webshop van Dia Living Meets Marrakech. Poefen, dekens, kussens, spiegels, krukjes en wanddecoratie. In deze unieke webshop vind je alles wat je nodig hebt om van jouw huisjes een echt Marokkaans paleisje te maken! Ik vind de handgemaakte Hamam schaaltjes, jute placemats en spiegels in de vorm van maantjes echt geweldig!

Bron: DIA LIVING meets MARRAKECH

#7 Elke dag een ander kopje thee

Dit cadeautje is misschien niet van een kleinschalige ondernemer maar ik kreeg deze toffe adventskalender van mijn zus en kon het niet laten om hem te delen! Vroeger kreeg ik elk jaar een adventskalender van mijn moeder met chocolaatjes maar deze is een stukje origineler en ook wat gezonder. Elke dag in de maand december een ander kopje thee maakt mij in ieder geval echt ontzettend blij! Deze adventskalender is van Becky’s from Holland maar ik zag al dat je echt heel veel verschillende varianten kan vinden online!

#8 De pop-up Christmas Store van De Botanist Breda

Daarnaast wil ik nog even een Bredase ondernemer in het zonnetje zetten! Ik kom altijd graag bij De Botanist voor hun heerlijke eten en geweldige cocktails. Helaas moest de horeca voor de zoveelste keer sluiten wat er natuurlijk ook voor zorgt dat zij geen inkomsten hebben. De Botanist heeft hier een ontzettend leuk idee op verzonnen en een pop-up Christmas Shop geopend. Loop hier vooral eens binnen! Naast super leuke kerstballen en versiering hebben zij ook originele cadeautjes. Ik kocht hier deze prachtige gekleurde kaarsen.

Heb je nog leuke cadeau-tips voor mij? Of ken jij ook kleinschalige ondernemers die ik zeker moet leren kennen? Laat het me dan gerust weten in een reactie!