Een paar weken geleden kreeg ik de mogelijkheid om in samenwerking met Columbus Travel, Honeyguide en Campspace te kamperen bij een local in Drongelen. Zij hebben samen het #staylocal platform opgericht om lokaal en duurzaam toerisme in Nederland te stimuleren. Perfect nu we nog niet weten wanneer het weer mogelijk is om de grenzen over te gaan. Maar dit is natuurlijk niet de enige reden, Nederland is ook gewoon een prachtig land om vakantie te vieren. Ik zal zeker ook niet de enige zijn die nog niet alles in eigen land ontdekt heeft. Met dit blog wil ik je inspireren en ik hoop dan ook dat je deze periode van niet naar het buitenland kunnen, gaat omarmen en alternatieven gaat zoeken bij lokale ondernemers.

Ontdek kleinschalige campings bij Campspace

Campspace biedt de mogelijkheid om een connectie met de natuur om je heen te maken. Op hun website vind je kleinschalige campings bij lokale inwoners op de mooiste plekjes in Nederland en buitenland. Kampeer op unieke plekjes en ontdek spots waar je nog niet eerder bent geweest in ons eigen land. Op vakantie gaan, hoeft ook nog eens niet duur te zijn want bij Campspace vind je prachtige kampeerspots voor soms al minder dan € 10,-. Logeer tussen de landerijen in de tuin van een boer, kom tot rust midden in de bossen of slaap onder de fruitbomen in een boomgaard. De mogelijkheden zijn echt eindeloos als je wil kamperen bij een local!

Uitzicht over de groene velden

Tijdens het #staylocal weekend kreeg ik de mogelijkheid om te kamperen in Drongelen bij boerderij De Speeltol. Deze boerderij ligt prachtig landelijk met uitzicht over groene velden en de dijk die de landerijen van de Maas afscheidt. De vriendelijke host Marjo stond ons al op te wachten toen we aankwamen en wees ons de weg naar een prachtig plekje in haar tuin waar we onze tentjes op konden zetten. Met uitzicht op de groene velden maakte we onze kampeer-spot klaar voor de nacht. Wat ik echt super handig vind, is dat er picknicktafels aanwezig zijn zodat je niet hoeft te slepen met een hele kampeerset.

Campspace De Speeltol

De Speeltol is een ontzettende leuke plek voor gezinnen met kinderen. De host heeft zelf ook kinderen waardoor voldoende speelmogelijkheden aanwezig zijn. Ook de dieren die op het land lopen, zorgen ervoor dat deze plek ontzettend leuk is om te verblijven met kleintjes. Ik ben gek op dieren dus werd zelf ook ontzettend blij van de twee Afrikaanse berggeiten, drie biggetjes en kippetjes die op het erf rondlopen. Ook de twee super lieve honden en kat die met regelmaat kwam knuffelen, maakte deze kampeer-ervaring ontzettend leuk!

Strand en safari op een plek – Loonse en Drunense Duinen

Vanaf Drongelen ontdek je prachtige plekjes in Nederland. Zo ligt dit gebied op een niet al te lange rijafstand van Nationaal Park De Biesbosch en Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. Ik ben zelf echt al vele keren in de Biesbosch geweest maar ondanks dat het niet super ver van mijn woonplaats Breda ligt, was ik nog nooit in Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen geweest. Tijdens het #staylocal weekend kreeg ik hier wel de mogelijkheid tot. Wij parkeerde bij Restaurant De Roestelberg waar je rechtstreeks de zandduinen van dit prachtige natuurpark oploopt. Ik vind dit gebied echt heel bijzonder. Het gaf mij het gevoel dat ik tegelijkertijd zowel op het strand als op safari was. Dit gebied is perfect om heerlijk te wandelen en biedt veel mogelijkheden om te picknicken in het zand.

Borrelen tijdens de zonsondergang

Het leuke aan kamperen vind ik dat je continu in de natuur bent. Pas als je gaat slapen ga je de tent in maar tot die tijd adem je de frisse lucht in en geniet je van het prachtige uitzicht. De prachtige zonsondergang boven de landerijen was echt spectaculair. Zodra het ging schemeren kwam het uiltje dat een nest in de boom naast onze tentjes had te voorschijn en hoorde je overal nachtdieren tot leven komen. Na een zeer koude nacht werden we wakker in het zonnetje met een kopje thee dat we klaarmaakte op de gasbrander. De perfecte start van een zondagochtend als je gaat kamperen bij een local! Jammer dat het na een uurtje ging regenen en niet meer droog werd, maar dit mag de pret zeker niet drukken, haha!

Ontdek alle unieke plekjes van Nederland zelf!

Wil jij een echte #staylocal ervaring? Bekijk dan de verschillende Campspaces op de website en lees meer over unieke lokale tips op de website van Honeyguide, Columbus Travel en Staylocal. Ben jij niet echt een fan van kamperen maar zoek je wel een unieke locatie in Nederland om te verblijven. Lees dan ook zeker mijn blog over een uniek verblijf in Giethoorn!