Marrakech heeft erg lang op mijn bucket list gestaan. Een tijdje geleden kreeg ik de kans om samen met mijn zus deze bijzondere stad te verkennen. Overrompeld door de hectiek, maar betoverd door de schoonheid, bezochten wij een aantal erg bijzondere plekken. De kleuren, geuren en sfeer van de stad geven je het gevoel dat je door het decor van een sprookje loopt.

1. Jardin Majorelle

Veel van jullie zijn misschien bekend met de wereldberoemde tuin Jardin Majorelle. De prachtige plek is een van de meest bezochte plekken in Marrakech en dit is natuurlijk niet voor niets. Deze botanische tuin werd in 1924 ontworpen door de Franse kunstenaar Jacques Majorelle. Hij heeft in zijn ontwerp planten verwerkt die groeien in de 5 verschillende continenten. Ook de kleur kobaltblauw speelt een belangrijke rol in deze tuin. Muren, bloempotten en trappen werden in deze kleur geschilderd en geven de tuin een unieke uitstraling. In deze bijzondere tuin groeien cactussen ter grote van bomen en bloeien prachtige, kleurrijke bloemen.

Vanaf 1980 is Jardin Majorelle eigendom van de inmiddels overleden Franse modeontwerper Yves Saint Laurent. Ik raad jullie zeker aan deze bijzondere plek te bezoeken wanneer jullie verblijven in Marrakech. Het is niet nodig om vooraf kaarten te kopen. Deze kan je gewoon bij de ingang van de tuin kopen.

2. Rahaba Kedima Market

Ten midden van de Medina, in het hartje van Marrakech, word je decoratieve hart gestreeld. Prachtige kleden in verschillende warme tinten, rieten tassen en manden en bewerkte kussen liggen op grote stapels. Bij de beroemde tapijtenwinkel hangen de mooiste kleden aan de gevel waardoor deze plek in een kleurrijk geheel wordt omgetoverd. Ik raad je zeker aan om deze bijzondere plek te bezoeken en alle prachtige handgemaakte spulletjes te bewonderen. Wel wil ik je waarschuwen voor de vele mensen die je zullen aanspreken. Het kan soms erg overweldigend zijn.

3. Nomad Café

Nomad Café is een plek waar je tot rust kan komen onder het genot van heerlijk eten en drinken en een geweldig uitzicht. Dit verstopte plekje bevindt zich bovenop een dakterras waardoor je een geweldig overzicht hebt over de stad. Mocht je even aan de warmte van de stad willen ontsnappen, kan je er ook voor kiezen om binnen in de koelte te zitten. Boven op de daken van de Medina merk je niks van de drukte van de stad. Dit is dus de perfecte plek om even te ontspannen.

Wel adviseer ik je om vooraf een reservering te plaatsen via de website. Prachtige plekjes als deze zijn natuurlijk erg geliefd!

4. Jardin Menera

Jardin Menera is niet een van de meest bekende plekken van Marrakech, maar zeker een bezoekje waard. Deze prachtige tuin wordt omringd door boom- en olijfgaarden en is heerlijk rustig. In het midden van de tuin bevindt zich een paviljoen met vijver. Wanneer je geluk hebt en het extreem helder weer is, heb je een prachtig uitzicht over de besneeuwde bergtoppen van het Atlasgebergte. Ik heb helaas niet zoveel geluk gehad maar vond de tuin desondanks zeer de moeite waard om te bezoeken. Er wordt geen entree gevraagd voor deze tuin.

5. Le Jardin

Le Jardin vormt een oase van rust midden in de hectiek van de drukke Medina. Als je door de deur naar binnen loopt, loop je door een smalle, groene gang die je naar een mooie binnenplaats brengt. Dit prachtige restaurant is op een unieke manier gedecoreerd. De groene tegeltjes, kleurrijke kussens en tropische planten zorgen voor een prettige sfeer. Niet alleen vanwege het fantastische interieur maar ook vanwege het overheerlijke eten zou je Le Jardin echt moeten bezoeken wanneer je een bezoek brengt aan Marrakech. Ik heb genoten van de vegetarische couscous en mijn zus had de vegetarische tajine. Beide waren echt verrukkelijk!

Ik raad je aan om net zoals bij Nomad Café even vooraf een reservering te plaatsen via de website. Zo weet je zeker dat je terecht kan voor een heerlijke maaltijd en kom je niet voor niks!

Ik hoop dat jullie geïnspireerd zijn geraakt door deze lijst met mijn favoriete spots. Marrakech is een prachtige stad die het bezoeken zeker waard is!