Ik neem jullie graag mee in mijn overzicht met gemaakte reizen in 2019. Ook dit jaar heb ik weer veel prachtige tripjes mogen maken. Voorgaande jaren maakte ik vaak wat langere reizen maar dit jaar was gevuld met de leukste stedentrips. Lees nu over mijn belevenissen!

1. Praag met vrienden

2019 begon goed met een stedentrip naar Praag in januari. Een vriendinnetje van mij woonde daar en dit was de perfecte gelegenheid om samen met vrienden op het vliegtuig te stappen. Praag was nooit een stad die bovenaan mijn bucket list stond maar nu ik er geweest ben, denk ik hier totaal anders over. Deze prachtige klassieke stad heeft zoveel moois te bieden.

Het Dansende Huis

In de stad vind je een leuke combinatie van moderne kunst en architectuur, en veel klassieke gebouwen en oude auto´s. Een aantal van mijn absolute favorieten waren het moderne Dansende Huis, de kleurrijke John Lennon Wall, de Karelsbrug waar straatmuzikanten verzamelen en de indrukwekkende Astronomische klok. Stuk voor stuk plekken die je gezien moet hebben wanneer je Praag bezoekt.

2. Genieten van de eerste zonnestralen in Barcelona

Barcelona is mijn favoriete stad. Elke kans die ik krijg om naar deze heerlijke Spaanse stad af te reizen zal ik dan ook grijpen. Afgelopen maart bezocht ik een vriendin in Barcelona. Jullie weten als geen ander hoe koud de temperaturen over het algemeen nog zijn in Nederland rond deze tijd van het jaar en daarom was het een aangename verrassing toen ik in Barcelona aankwam en het daar tussen de 18 en 22 graden was. Het leuke aan een stad bezoeken samen met iemand die daar al een tijdje woont, is dat zij altijd de unieke en leuke plekjes kennen.

De palmbomen bij Barceloneta

Barcelona is perfect om te ontdekken per fiets en dit hebben we dan ook drie dagen lang gedaan. Een van mijn favoriete parken in Barcelona is Parc de la Ciutadella. In dit prachtige stadspark vind je diverse vijvers met fonteinen, perfect als je eventjes tot rust wilt komen! Mijn absolute favoriet blijft overigens nog steeds Parc Guell. Deze plek is inderdaad extreem toeristisch maar het geweldige uitzicht over Barcelona en de prachtige bouwwerken van Gaudí mogen zeker niet aan je lijstje ontbreken als je Barcelona bezoekt. Ik raad je daarnaast ook zeker aan om langs Barceloneta Beach te fietsen. Leuke restaurantjes waar je heerlijk kunt ontbijten zijn Flax & Kale en El Arbol. Wil je genieten van lokale tapas? Bezoek dan Konig en Bormuth, deze tapasbars liggen schuin tegenover elkaar. Vermijd jij het liefste de andere toeristen zoveel mogelijk? Dan is het park Montjuich een absolute aanrader. Dit park biedt je fantastisch uitzicht over de haven van Barcelona en is heerlijk rustig.

3. Antwerpen x 3

Dit jaar bezocht ik niet één, niet twéé maar wel drie keer Antwerpen. Antwerpen ligt op 35 minuten reizen per trein vanaf Breda en is dus vaak nog dichterbij dan diverse Nederlandse steden. Mijn eerste keer Antwerpen was een verjaardagscadeautje voor mijn zus en dus inclusief verblijf. Hiervoor koos ik een bijzondere Bed & Breakfast genaamd Simone’s Kitchen. Een absolute aanrader wanneer je op zoek bent naar een unieke accommodatie! De tweede keer Antwerpen was slechts voor een dagje maar de derde keer was wederom met een ontzettend leuk verblijf. Deze boekte ik samen met vriendinnen via Airbnb. De verhuurder was erg vriendelijk en behulpzaam dus dit maakte de accommodatie nog veel leuker. Het prachtige uitzicht over de grote markt zorgde ervoor dat wij heerlijk wakker werden!

Think Twice

In Antwerpen zijn veel plekjes die het bezoeken absoluut waard zijn. Zo is Mark mijn favoriete winkel. Hier vind je de leukste cadeautjes voor iedere gelegenheid! Ook de winkels van Think Twice zijn absolute aanraders. Deze leuke vintagestores zitten verspreid door de stad en bieden de uniekste items aan! Voor een lekker ontbijt of heerlijke lunch zit je goed bij Tinsel, een van de filialen van Wasbar of mijn favoriet, Moss Antwerp. En wil jij de dag afsluiten met een Belgisch Biertje? Dan is Elfde Gebod de plek waar je moet zijn!

Wasbar

4. Kamperen aan de Zeeuwse kust

Elk jaar ga ik dicht bij huis kamperen met de familie. Dit jaar viel onze keuze op de Zeeuwse kust. Dit vonden we vooral aantrekkelijk klinken omdat slecht een duin tussen onze kampeerspot en het strand lag. Helaas werd het geen vier dagen zonnebaden maar waren we genoodzaakt om andere activiteiten te ondernemen vanwege het slechte weer. Zeker niet minder leuk want wat is Zeeland toch prachtig! We kampeerde onder aan de duinen van Dishoek. We bezoeken dit strand met de familie sinds ik een klein meisje was, maar pas afgelopen ontdekte we een prachtige wandelroute door de duinen. Hier loop je aan de ene kant langs struiken gevuld met Duindoornbessen en aan de andere kant heb je een geweldig uitzicht over zee. Ook bezochten we het uitgestrekte strand van Domburg, het schattige en oude plaatsje Veere en aten we vis in het Amadore Grand Café Raymondo in Vlissingen, een van mijn absolute favorieten!

De duinen bij Dishoek

5. Tapas eten in Sevilla

Sevilla is een prachtige Spaanse stad. Ik bezocht deze stad eind augustus en ik moet zeggen dat het echt ontzettend warm was. Nou ben ik een grote liefhebber van warmte, maar elke dag na drie meter lopen al weer behoefte hebben aan een frisse douche, klinkt ook voor mij niet bijzonder aantrekkelijk. Ik raad je dus eerder aan om deze prachtige maar warme stad te bezoeken vanaf eind september en oktober. Ondanks de warmte was mijn stedentrip naar Sevilla een van mijn favoriete reizen van 2019!

In Sevilla vind je prachtige bezienswaardigheden zoals Catedra Metropol Parasol, Plaza de España, de prachtige kathedraal, Real Alcázar en Torre del Oro. Stuk voor stuk bezienswaardigheden die je echt gezien moet hebben wanneer je deze heerlijke stad bezoekt. Naast de pracht en praal zijn de vele tapasbars een goede reden om Sevilla te bezoeken. Hier was ik dan ook voornamelijk te vinden tijdens mijn verblijf. Mijn favoriete tapasbars zijn Cervecería Giralda, Antigüedades en Bar La Subasta.

Tapas eten in Sevilla

Zoek je een leuk hotel in Sevilla? Ik verbleef in Casa Boutique La Pila del Pato en vond het werkelijk fantastisch. Deze kleinschalige en zeer rustige accommodatie ligt op 5 minuten lopen van de kathedraal en is echt ontzettend schattig. Tijdens deze wandeling kom je ook nog eens langs een ontzettend gezellig ontbijttentje genaamd Panypiù.

6. Een rondje geschiedenis in Berlijn

In september was het tijd voor mijn stedentrip naar Berlijn. In het Max Brown Hotel Kudamm waar ik verbleef, huurde ik fietsen en net zoals in Barcelona heb ik het grootste gedeelte van de stad per fiets ontdekt. Niet alleen biedt deze super leuke accommodatie extra services aan zoals goedkope fietsverhuur, het is ook nog eens een super mooie en zeer fotogenieke plek!

In Berlijn bezocht ik historische en bekende plekken als het Holocaustmonument, het Monument van de Berlijnse Muur en East Side Gallery. Ontbeet ik bij A Never Ever Ending Love Story, waar ze de lekkerste American Pancakes maken, bekeek ik de zonsondergang vanaf het dakterras van het Park Inn Hotel, bewonderde ik de bijzondere plantsoorten bij de Botanische Tuin van Berlijn en fietste ik over de landingsbaan van Tempelhof!

Tempelhof

Vind je het leuk om meer te lezen over Berlijn? Ga dan naar mijn Berlijn City Guide!

7. Leuke plekjes die ik in Nederland bezocht

Natuurlijk heb ik, naast het bovenstaande lijstje, ook genoeg leuke plekjes in eigen land bezocht. Hiervan heb ik ook een overzichtje gemaakt zodat jullie weten waar jullie moeten zijn in 2020:

Ik ben benieuwd wat ik in 2020 allemaal voor moois ga bezoeken! Heb jij tips van plekken die zeker niet van mijn lijstje mogen ontbreken? Laat deze dan hieronder achter in een reactie!