Koken op een kachel in een Dutch Oven, je eigen water pompen uit de grond en hout sprokkelen in het bos terwijl je omringt wordt door rust en prachtige natuur. Een verblijf in Cabiner in de Drentsche Aa brengt je even helemaal back to basic maar wel op een ontzettend unieke en comfortabele manier! Ik heb ontzettend genoten van dit geweldige avontuur en laat jullie graag even meegenieten!

Wandelen door een prachtige omgeving

Overnachten in een Cabiner is echt een hele unieke ervaring. Zo kun je niet bij het huisje komen door een bus, boot of auto te nemen, maar zul je echt een stuk moeten lopen door het prachtige natuurpark de Drentsche Aa voordat je vakantie kunt gaan vieren. Ik heb samen met een vriendin in Cabiner 6 verbleven en om hier te komen, konden we kiezen voor een wandeling van 7 kilometer of een wandeling van 5 kilometer. We besloten meteen maar de uitdaging aan te gaan en kozen uiteraard voor een wandeltocht van 7 kilometer. Dit lijkt niet super ver maar het was die dag vochtig, warm en met vlagen regenachtig. Ook moet je natuurlijk al je spulletjes in een rugzak meenemen en heb je dus stiekem aardig wat gewicht op je rug. Het was prima te doen maar toch een stukje zwaarder dan we hadden verwacht!

Wat ontzettend veel goed maakt, is het leuke vooruitzicht om uiteindelijk bij het huisje uit te komen. Ook is de Drentsche Aa echt een prachtig bosrijk gebied en dus een prachtige plek om te voet te bewonderen! Na genoten te hebben van een wandeling waar we met pauze ongeveer anderhalf uur over deden, kwam het moment daar! Onze prachtige Cabiner, aan de overkant van een ontzettend groot veld met bloemen en grassen. Echt prachtig!

Bereid je maaltijd op een houtkachel

Zodra je aankomt bij jouw Cabiner ben je nog niet klaar met werken. Om warm te kunnen douchen moet de houtkachel aangestoken worden en hier kun je dan ook meteen je maaltijd op koken! Wij hadden via Cabiner het vegetarische voedselpakket bestelt. Dit pakket haal je op bij het kantoor van Staatsbosbeheer waar je ook aan jouw wandeltocht begint. In de avond genoten wij van een overheerlijk stoofpotje met kikkererwten en naanbrood, allemaal klaargemaakt op de brandende houtkachel!

In de avond maakte we onze overnight oats alvast klaar zodat we in de ochtend enkel het fruit nog maar hoefde te snijden! Super eenvoudig maar beide echt erg smaakvol!

Back to basic!

Ik ben een groot fan van kamperen omdat deze manier van vakantie vieren je dicht bij de natuur brengt. Echter ben ik ook zeker niet vies van wat comfort en dit maakt Cabiner nou zo uniek. Je wordt tijdens een verblijf omringd door uitgestrekte Nederlandse natuur en komt hierdoor volledig tot rust. Ondanks dat je wel gewoon moet werken om alles in het huisje draaiende te houden, geniet je ook zeker van een flinke dosis comfort. De bedden zijn super comfortabel en alles wat je nodig hebt is gewoon aanwezig in het huisje.

Toen we ’s avonds nog een wandelingetje maakte, kwamen we niemand tegen behalve een paar reeën die verderop in een veld naar ons stonden te kijken. Ook Genoten we van een geweldige zonsondergang, knusse avond bij een brandende houtkachel en super stille nacht. Wakker worden op het geluid van de wind die tussen de bomen door waait en zingende vogeltjes was de kers op de taart.

Verblijf in jouw eigen Cabiner?

Wil jij ook graag verblijven in een van de prachtige huisjes van Cabiner? Dan raad ik je zeker aan eens op de Instagram of website te kijken! Je kunt kiezen om in één Cabiner te overnachten of rond te trekken tussen de verschillende huisjes. Ik vond het echt een hele unieke ervaring en kwam volledig stressvrij terug! Cabiner 6 is echt een prachtig huisje maar aangezien de omliggende natuur echt heel erg mooi is, moeten de andere huisjes ook wel fantastisch liggen!