Overnachten op je eigen eilandje in Giethoorn klonk voor mij meteen als muziek in de oren. Giethoorn is natuurlijk een ontzettend toeristische bestemming. Er zijn echter nog genoeg prachtige plekjes in Giethoorn die niet in het drukke gedeelte liggen. Hierdoor kun je genieten van de rust die deze prachtige omgeving te bieden heeft.

De perfecte accommodatie

Wanneer je in de prachtige natuur van Giethoorn wilt verblijven, hoort hier natuurlijk de perfecte accommodatie bij. Deze boekte ik via de organisatie natuurhuisje.nl! Natuurhuisje.nl biedt voornamelijk accommodaties midden in de natuur van Europa aan. Perfect dus wanneer je eventjes helemaal weg wilt van de massa en op zoek bent naar rust.

Het huisje waarvoor ik gekozen heb, is een huisje met gigantische glazen ramen zodat je een prachtig uitzicht hebt over het natuurgebied, zoals je op de foto hierboven kunt zien. Bij dit geweldige huisje hoort een eigen bootje. Hiermee kun je naar het centrum van Giethoorn varen om een hapje te gaan eten. Ook vaar je zo het prachtige en rustige natuurgebied in zodat je kunt genieten van de geweldige omgeving. Perfect wanneer je even helemaal wilt ontspannen.

Super vriendelijke verhuurders

Wanneer je een huisje boekt via een organisatie die huisjes van particulieren aanbiedt, is het natuurlijk wel mooi meegenomen wanneer je te maken hebt met vriendelijke verhuurders. Daarover hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken wanneer je voor deze unieke accommodatie kiest om in te overnachten in Giethoorn. De verhuurders haalde ons op een speciaal ophaalpunt op waar je eenvoudig je auto kan parkeren. Ze kwamen speciaal met een grotere boot waar je eenvoudig op kunt stappen met al je bagage. Ook haalde ze ons weer op na het verblijf en tijdens ons verblijf konden we gewoon een berichtje sturen als we vragen hadden. Deze persoonlijke aanpak heeft ons verblijf zeker nog leuker gemaakt!

Ontdek de prachtige natuur

De enige manier om deze accommodatie te bereiken, is per boot. Daarom zit bij dit prachtige huisje een eigen bootje. In dit bootje kun je met 4 volwassenen varen. Perfect wanneer je een hapje wilt eten in het centrum van Giethoorn of overdag de prachtige omliggende natuur wilt ontdekken. Wat ik ontzettend leuk vond aan een eigen bootje is dat je de vrijheid hebt om verschillende routes te ontdekken.

In Giethoorn vind je diverse prachtige vaarroutes tussen de groene landerijen. Ook zijn er verschillende kleine eilandjes waar je eenvoudig aanlegt. De meeste van deze eilandjes worden bewoond door een groot aantal watervogels en vormen de perfecte plek om eventjes tot rust te komen in het zonnetje.

Boek eenvoudig hier

Giethoorn staat bekend als super toeristische plek en ik bevestig bij deze ook dat het centrum echt ontzettend toeristisch is. Echter is het wel hartstikke leuk om hierdoor te varen. Wanneer je in Giethoorn wilt overnachten, hoef je dit niet op een toeristische plek te doen. Dat heb ik je hopelijk laten zien in dit blog.

Wil je dit huisje ook graag boeken? Klik dan hier en ga rechtstreeks naar de advertentie. Het huisje is geschikt voor 4 volwassenen.

Dit blog is overigens niet gesponsord! Ik was echt super enthousiast over deze plek en wilde dit graag met jullie delen!