Ik mis het reizen ontzettend en doe er daarom alles aan om te reizen vanuit huis. Kleine dingen als routes uitstippelen, mijn cameraspullen klaar leggen en koffers pakken ontbreken al voor langere tijd. Ik geniet ontzettend van oude reisherinneringen en kijk daarom met regelmaat terug naar foto’s die ik heb gemaakt tijdens verschillende trips. Toch merk ik dat ik het reizen ontzettend mis en daarom heb ik 15 tips voor jullie (en mezelf) om toch jouw reislust te kunnen sussen maar dan vanuit huis!

#1 Kijk foto’s van trips die je hebt gemaakt

Zoals jullie weten fotografeer ik ontzettend graag en tijdens mijn reizen maak ik altijd ontzettend veel foto’s. Een keer per maand kies ik een rustige avond en bekijk ik foto’s van verschillende trips om mijn favoriete reisherinneringen op te halen. Ook voelt het dan weer eventjes alsof ik weer terug ben op die bestemming. De perfecte manier om te reizen vanuit huis dus! De afgelopen jaren heb ik veel prachtige bestemmingen mogen bezoeken en hier denk ik met ontzettend veel plezier aan terug! Dit zijn een aantal van mijn favoriete reisfoto’s:

#2 Kijk naar reisshows

Reizen naar de meest prachtige bestemmingen met het comfort van je eigen bank. Dit klinkt goed toch? Ik heb de afgelopen maanden allerlei programma’s gekeken die reizen vanuit huis zeker mogelijk hebben gemaakt! Op platforms als Netflix staan veel verschillende documentaires, programma’s en kookshows die zeker niet teleurstellen. Hieronder vind je een lijstje dat ik voor jullie heb gemaakt:

Reizen vanuit huis met films:

 • Eat Pray Love
 • Into The Wild
 • A Good Year
 • Wild
 • Midnight in Paris
 • The Bucket List

Reizen vanuit huis met documentaires:

 • Wild Japan
 • Pedal the World
 • Expedition Happiness
 • The world’s most extraordinary homes
 • Andes Magicos
 • Restaurants on the Edge

Reizen vanuit huis met kookprogramma’s:

 • Street Food Latin America
 • Street Food Asia
 • The Final Table
 • Chef’s Table

#3 Plan je droomtrip

Plannen maken is voor mij de helft van de reispret. Daarom heb ik al een aantal reisroutes samengesteld voor als reizen weer een stukje makkelijker wordt! Ik heb altijd al een roadtrip willen maken langs de kust van Zuid-Portugal. Hierbij zou ik van Lissabon naar Faro reizen met verschillende tussenstops. Zo heb ik altijd al een keer Sintra willen bezoeken en staat leren surfen in Sagres ontzettend hoog op mijn lijstje. De plannen liggen klaar dus zodra ik de kans heb, ga ik deze prachtige reis zeker maken. Instagram en Pinterest zijn altijd grote inspiratiebronnen als ik reisjes samenstel.

Heb je inspiratie nodig voor unieke reisroutes? Lees dan zeker mijn blog met de ultieme reisroute door China.

#4 Luister naar muziek in verschillende talen

Als ik een dipje heb, werkt Spaanse of Afrikaanse muziek altijd geweldig! Ik heb altijd direct het gevoel dat ik ook echt even weg ben. Loop door de kleurrijke straten van Cuba als je naar de Buena Vista Social Club luistert of krijg zin om te dansen als je naar de wereldse muziek van Manu Chao luistert!

Ook podcasts zijn de perfecte manier om te reizen vanuit huis. Ik luister zelf erg graag naar The Big Travel Podcast. Hier delen allerlei beroemdheden hun reisverhalen van over de hele wereld. Ook Solo reizen de Podcast van Liesbeth Rasker is een grote aanrader!

#5 Voeg wereldse elementen toe aan je interieur

Ik vind niks leuker dan mijn huis gezellig maken en dankzij alle leuke items die ik heb meegenomen tijdens het reizen, heb ik soms het gevoel dat ik op reis ben in mijn eigen huis. Tijdens mijn reizen naar Bonaire, Marokko, Curacao, China en São Tomé heb ik aardig wat inspiratie opgedaan. Zo ben ik dol op rotan en hout, warme terra kleuren, groene planten en kleine details met palmboompjes en schildpadden. Zo is mijn interieur de perfecte manier om te reizen vanuit huis!

#6 Krik je talenkennis op!

Heb je een reis op de planning staan? Dan is het misschien een goed idee om alvast weer je talenkennis op te krikken! Je kan natuurlijk ook een hele nieuwe taal leren! Dankzij handige apps zoals Duolingo is het ontzettend eenvoudig om dagelijks je talenkennis te vergroten. Zo weet je in een mum van tijd hoe je alle verschillende tapas kan bestellen als je op een zonnig terrasje zit in Barcelona.

Babbel is naast Duolingo ook een handige app voor het leren van talen. Pak je het liever nog wat serieuzer aan? Sluit je dan aan bij talenplatform Italki. Hier kan je samen met een docent aan de slag voor verschillende talen!

#7 Kook gerechten uit je favoriete landen

Ik vind lokaal eten altijd een ontzettend belangrijk onderdeel van reizen. De leukste tentjes afstruinen, het uitproberen van nieuwe smaken en het ontdekken van nieuwe ingrediënten en gerechten, is een van mijn favoriete activiteiten als ik aan het reizen ben. Smaken zorgen ervoor dat ik oude reisherinneringen naar boven haal en maken het reizen vanuit huis daarom ook ontzettend eenvoudig. Plan elke week een avond in waarop je jouw favoriete gerechten uit verschillende landen uitprobeert. Desnoods maak je er een thema-avond van met muziek uit je favoriete land, een heerlijke wereldse cocktail, je lievelingsgerecht en sluit je af met een film of documentaire die zich afspeelt in het land dat al jaren op jouw bucketlist staat. Ik ben dol op Aziatisch eten en probeer graag nieuwe gerechten uit!

#8 Lees reisboeken en tijdschriften

Reisboeken zijn de perfecte manier om te reizen vanuit huis. Dankzij de leuke ervaringen die je van andere leest en het prachtige fotomateriaal dat is toegevoegd, heb je eventjes het gevoel zelf op de bestemming te zijn. Eerder schreef ik een blog met een aantal van mijn favoriete reis- en inspiratieboeken maar ik heb nog enkele extra tips voor jullie! Recent schreef Roëll van We Are Travellers een super tof boek genaamd ‘Verliefd op Europa’. Ik heb mogen meewerken aan dit boek en verschillende foto’s aangeleverd die ook in het boek zijn gebruikt. Ik raad dit boek niet alleen om deze reden aan maar vooral ook omdat het gewoon echt de moeite waard is om te lezen!

Ook lees ik super graag de verhalen van andere in reistijdschriften. Zo zijn mijn favorieten: National Geographic Traveler, Columbus Travel en In Eigen Land.

#9 Voeg bestemmingen aan je bucketlist toe

Een uitgebreide bucketlist maken, is de perfecte manier om te reizen vanuit huis. Door een lijst te maken met plekken die je graag nog eens wil bezoeken, kan je je uren vermaken. Als ik zoek op unieke plekken, kom ik vaak de tofste dingen tegen en voor ik het weet ben ik tientallen landen afgestruind en uren verder. Ik heb zelf nog ontzettend veel bestemmingen op mijn bucketlist staan maar heb voor jullie mijn top 10 opgesteld:

 • Jordanië
 • Capppadocia
 • Noorwegen
 • Zuid-Portugal
 • Australië
 • Nieuw Zeeland
 • Indonesië
 • Zambia
 • De Azoren
 • Costa Rica

Wat is jullie nummer 1 bucketlist bestemming?

#10 Geniet van wereldse cocktails en drankjes

Een drankje dat mij altijd direct in de reisstemming brengt, is Witte Sangria. Dit zomerse drankje maakt het reizen vanuit huis niet alleen een stuk makkelijker maar ook een stuk leuker! Het is ook nog eens ontzettend makkelijk om te maken! Hieronder lees je precies hoe je dit doet en wat je nodig hebt:

Ingrediënten:

 • 2 sinaasappels
 • 1 citroenen
 • 1 limoenen
 • 750 ml sauvignon blanc
 • 2 shots triple sec likeur
 • 150 ml bruisend water
 • aardbei, framboos
 • bevroren passievrucht
 • ijsklontjes
 1. Pers de sinaasappels, citroen en limoen uit.
 2. Voeg de sauvignon blanc aan het sap toe en roer alles door elkaar.
 3. Schenk hier de triple sec likeur en het bruisend water aan toe en roer nogmaals alles toe.
 4. Voeg ijs, aardbei, framboos en bevroren passievrucht toe om het af te maken (natuurlijk kan je ook voor ander fruit kiezen!).

#11 Laat je inspireren door reisbloggers over heel de wereld

Ik heb al een tijdje geen grote reizen gemaakt maar geniet daarom des te meer van verschillende reisbloggers en -influencers die dit wel doen of mooie plekken in hun woonstad of land delen. Zo heb ik een aantal favorieten die ik ontzettend graag volg en die mij ook nog steeds erg inspireren. Ik heb de Instagrampagina’s van deze influencers toegevoegd zodat jullie hun pagina’s eens kunnen bekijken.

 • traveltomtom is van origine Nederlands en deelt altijd hele toffe beelden van zijn avontuurlijke reizen. Hij reist al een tijdje door Afrika nu en ik bekijk dagelijks zijn content!
 • wearetravellersnl deelt niet alleen leuke tips in haar toffe boeken maar ook via haar Instagram! Ook ontzettend leuk als je met regelmaat zoekt naar unieke plekken in Nederland.
 • thegreenstampofficial is ontzettend leuk te volgen als je duurzaam toerisme belangrijk vindt! Dit gezellige stel woont momenteel op Bali en deelt actief toffe projecten!
 • welikebali is het perfecte profiel als je geniet van dagelijkse Bali-content! Ik volg hen al een tijdje en wordt nog steeds erg blij van de content die zij delen.
 • destinationchaser is een influencer waar ik echt super blij van word. Haar foto- en videomateriaal is echt prachtig en ze bezoekt vaak hele toffe bestemmingen!
 • elisecook woont in het prachtige Australië en deelt hier ook vaak hele toffe content van. Ik volg haar al jaren en wordt elke keer weer verrast door het prachtige beeldmateriaal dat ze deelt van toffe plekken.
Foto: @elisecook

#12 Maak een visiebord op Pinterest met de mooiste reisfoto’s

Ik gebruik Pinterest bijna dagelijks maar het is echt de perfecte tool om een visieboord te maken, met bijvoorbeeld het thema ‘Reizen’. Kies foto’s die je inspireren en ontdek unieke bestemmingen. Ik ben dol op stedentrips, kamperen, zuidelijke sfeertjes, surfen, de zee, rijstvelden en ruige natuur! Deze foto’s voeg ik daarom ook met veel plezier toe aan mijn bord.

#13 Bezoek je favoriete stad via Google Earth

Google Earth is een super leuke tool om oude reisherinneringen op te halen of juist nieuwe plekken te ontdekken. Ik gebruik het regelmatig om vanuit huis naar Barcelona te reizen. Dit is een van mijn favoriete steden en door een stadswandeling te maken via Google Earth heb ik even het gevoel dat ik weer door Barcelona loop.

#14 Blijf dichtbij huis en ontdek de omgeving

Ik vergeet soms steden, natuurgebieden en plekken die in de omgeving liggen maar in deze gekke tijd heb ik wel gemerkt dat ook dichtbij huis echt ontzettend veel moois te ontdekken valt. Daarom heb ik een Nederland bucketlist opgesteld voor de komende tijd. Zo zou ik Giethoorn graag een keer zien zonder bussen vol toeristen die zijn losgelaten, lijkt het mij heerlijk om weer eens een van de Waddeneilanden te ontdekken en kan ik niet wachten om wandelingen over diverse stranden in Nederland te maken.

Ook heb ik al verschillende Nederlandse bucketlistdromen uit laten komen. Afgelopen zomer verbleef ik in een huisje van Cabiner in de Drentsche Aa, een natuurgebied en provincie die ik nog niet eerder bezocht had. Ook supte ik op verschillende plekken en leerde ik Breda vanaf het water kennen. En ging ik op staycation in Drongelen. Allemaal dingen waar ik voorheen maar amper de tijd voor kon vinden.

#15 Maak een reisquiz voor vrienden en/of familie

Door een reisquiz te maken voor vrienden en familie wordt gegarandeerd je reislust gevoed! Ontdek unieke bezienswaardigheden aan de hand van foto’s, leer over toffe bestemmingen en vul je kennis aan met gebruiken van andere landen. Alleen het samenstellen van de quiz zal je al ontzettend veel plezier brengen!

Heb je nog andere tips om je reislust te voeden vanuit huis? Laat het me dan zeker weten in een reactie!