Verzichten over zee, verweerde kliffen en uitgestreken stranden. Étretat is een prachtige stad met ruige natuur aan de Atlantische Oceaan. Tijdens mijn jeugd heb ik veel tijd doorgebracht in Frankrijk maar ik was nog nooit in deze streek geweest. Ik werd echt ontzettend positief verrast door de prachtige en unieke natuur die deze plek te bieden heeft!

Een weekendje naar Étretat

We besloten tijdens een avondje met vrienden spontaan voor een weekend naar Étretat te gaan en 2 weken later zaten we met zijn drietjes in de auto richting Frankrijk. Ondanks dat ik wel 3 weken in Étretat had kunnen doorbrengen was een lang weekend ook al super fijn. Het ligt op iets minder dan 5 uur rijden (als je in een keer goed rijdt tenminste haha) wat dus goed te doen is als je op zoek bent naar een bijzondere plek op een niet al te grote afstand.

Logeren op Camping Abijune in Le Tilleul

Als je op zoek bent naar een leuke Franse camping, op een erg korte afstand van Étretat, is Camping Abijune een echte aanrader! Op de eerste avond kwamen we laat aan en hebben we gegeten in het restaurantje dat bij de camping hoort. We hebben weinig tijd doorgebracht op de camping maar alles wat we nodig hadden, was aanwezig. Een mogelijkheid om wat te eten, goed sanitair, leuke campingplekken en dichtbij bijzondere bezienswaardigheden. Mocht je zelf een plekje op deze camping willen reserveren kan dit eenvoudig via de website!

Ontbijten kan op de camping maar ik raad jullie allemaal aan om naar Le Tilleul te rijden en hier bij de lokale bakker een heerlijk ontbijtje te halen. Je kan er ook koffie krijgen dus beter kan je het niet treffen, vind ik tenminste! De croissants, éclairs en belegde broodjes zijn echt stuk voor stuk super lekker!

Een wandeling langs vele kliffen

Als je in Étretat bent, mag een wandeling langs de prachtige kliffen niet ontbreken. De vele verzichten maken een wandeling een unieke ervaring. Het is wel wat geklim en geklauter maar dan heb je ook wat! Parkeren doe je heel eenvoudig aan de zijkant van het stadscentrum, volg de bordjes en na een stukje door het bos lopen, kom je bovenop een van de kliffen uit. Via de kliffen wandel je naar de boulevard van Étretat waar je lekker kunt genieten van lokale visgerechten en kopjes koffie in de zon!

Kunst bekijken met een prachtig uitzicht

Als je in Étretat bent, is het zeker aan te raden om vanaf het centrum naar boven te lopen en Les Jardins D’Étretat te bezoeken. Hier heb je niet alleen een geweldig uitzicht over het plaatsje maar kun je ook bijzondere kunst van diverse kunstenaars bewonderen! Mijn favorieten zijn de gigantische hoofden die rusten tussen het groen. Tickets haal je gewoon eenvoudig bij de ingang en hoef je dus niet per se vooraf al online re regelen. In de tuin liepen natuurlijk wel andere bezoekers maar afstand houden was eenvoudig! Ben je benieuwd naar de andere kunstwerken? Kijk dan vooral even op de website!

Een stranddag om nooit meer te vergeten

Onze camping lag in Tilleul en vanaf hier kom je super eenvoudig op een van de prachtige stranden. Als je tegenover de kerk het straatje in rijdt en de bordjes richting het strand volgt, kom je vanzelf op een plek waar je de auto kan parkeren. Na een wandeling van ongeveer 20 minuten loop je zo het prachtige strand op. Omringt door ruige zee, een kiezelstrand en hoge kliffen kom je volledig tot rust. Een groot deel van ons bezoek was het strand volledig van ons! Schelpjes zoeken, op rotsen klimmen en met de voetjes in de branding maakte deze stranddag een ontzettend fijne herinnering voor mij!