Ik houd ervan om nieuwe plekken te ontdekken. Door straatjes te struinen, leuke koffie plekjes toe te voegen aan mijn ‘’want to go’’ list en om gebouwen te bekijken. Maar ik word echt heel blij van de kunst die street artists overal door de stad creëren. Zodra ik een citytrip maak, ga ik kijken wat er voor graffiti te vinden is. Toen ik naar Barcelona verhuisde, zag ik al snel dat deze stad vol Street Art stond! Mijn favoriete spots vol met Street Art in Barcelona, deel ik graag met jullie!

Foto: Didi van Bree

#1 Raval

Raval is een buurt in Barcelona, you either hate it or love it. Het staat in het rijtje van de onveiligste wijken van de stad, maar het ligt heel centraal en bevat veel cultuur. Overdag kom ik er graag en valt er altijd wel wat nieuwe graffiti te spotten. Een toffe plek om Street Art in Barcelona te bewonderen!

Foto: Didi van Bree
Foto: Didi van Bree

#2 Nau Bostik

Buiten het centrum ligt de wijk La Sagrera. Een heerlijke wijk als je even van de drukte wilt ontsnappen en je zult hier vooral Catalanen tegenkomen, weinig expats. In deze wijk vindt je Nau Bostik, een cultureel centrum waar je terecht kunt voor een drankje en waar in de weekenden vaak artisanal of vintage markten worden georganiseerd. Maar ik ging vooral voor de vele graffiti die je kunt vinden op en rondom de locatie.

Foto: Didi van Bree
Foto: Didi van Bree
Foto: Didi van Bree

#3 Jardines de las Tres Chimeneas

Tussen de wijken Raval en Sants-Montjuic, aan de Avenida del Paralelo, ligt het park las Tres Chimeneas (de drie schoorstenen). In dit park, dat vooral populair is onder skaters, zie je iedere dag wel wat nieuws op de muren staan. Fun fact: het is een van de weinige locaties die speciaal is ingericht voor graffiti en waar het dus legaal is. Je kunt je online inschrijven en je krijgt een eigen plekje aangewezen om Street Art in Barcelona te maken.

Foto: Didi van Bree
Foto: Didi van Bree

#4 Poblenou

Poble Nou was ooit één van de industriële wijken van Barcelona, maar nu is het een populaire upcoming buurt, waar je van alles wat kunt vinden. Veel leuke barretjes en restaurants, lokale winkeltjes, het strand en het is nog niet zo ontdekt door toeristen zoals sommige andere wijken van Barcelona. Door de vele verlaten fabrieken, is het een hotspot voor artists. YAY! De meeste graffiti zul je vinden op Selva de Mar, maar in andere straten zul je ook goed verrast worden!

Foto: Didi van Bree
Foto: Didi van Bree
Foto: Didi van Bree

Kan jij niet wachten om zelf de Street Art in Barcelona te bewonderen? En ben je ook benieuwd naar de andere blogs die Didi heeft geschreven? Ga dan naar: