Ontdek de leukste plekken om te logeren in China. Soms zie je tijdens het voorbereiden van een reis door de bomen het bos niet meer. Helemaal wanneer je gaat backpacken in een gigantisch land als China. Accommodaties zijn niet duur in China, helemaal niet wanneer je voor lokale hostels kiest. Om je te helpen, heb ik een top 5 met hostels in verschillende steden opgesteld zodat je voorbereiding een stukje makkelijker wordt en je zeker weet dat je ontspannen kunt genieten.

1. Daoshengming Inn in Pingyao

Daoshengming Inn is een schattig, traditioneel hostel in Pingyao en een perfecte plek om te logeren tijdens een reis door China. Het hostel ligt binnen de oude stadsmuren waardoor je veel mee krijgt van het echte oude China. Omringt door leuke winkeltjes, gezellige restaurantjes en lokale supermarktjes, is de ligging perfect. Een absoluut pluspunt is dat binnen de stadsmuren geen auto’s mogen rijden, hierdoor verblijf je in een heerlijk rustige omgeving. De kamers bestaan uit grote bedden waarin met 3 of 4 mensen geslapen kan worden. De eigenaresse zelf spreekt geen Engels maar gelukkig was de mevrouw van het supermarktje tegenover het hostel zo lief om alles zo goed mogelijk te vertalen. Bij het hostel is een prachtige binnenplaats met planten en bankjes zoals je op de bovenstaande foto kunt zien!

TIP: In het straatje van Daoshengming Inn zit een erg gezellig koffietentje en restaurantje genaamd Chummy Coffee. Hier kun je zowel traditionele Chinese als westerse gerechten eten en de koffie is overheerlijk! De eigenaresse spreekt erg goed Engels en is extreem behulpzaam. Mij heeft ze geholpen met het goedkoop boeken van een excursie naar Zhangbi Ancient Fortress en het regelen van een taxi naar het treinstation.

2. Shanghai City Central Hostel in Shanghai

Shanghai City Central Hostel is het gezelligste hostel waar ik ben verbleven tijdens mijn reis door China. Het hostel is een ontmoetingsplek voor rondtrekkende reizigers, die voornamelijk samen komen in het restaurant. Hier kun je heerlijk eten maar ook gezellig poolen. In het hostel heb je zowel slaapzalen als eenpersoonskamers. Ik heb samen met mijn medereizigers op een kamer geslapen in een van de slaapzalen. De bedden waren prima en de ruimte groot genoeg. Vanuit het hostel is het mogelijk vervoer naar een van de vliegvelden te regelen.

3. Yidou Hostel in Yichang

Yidou Hostel ligt centraal gelegen en op loopafstand van het Binjiang Park. In het hostel is een gezellig Lobby te vinden met een grote boekenkast. Een groot pluspunt aan dit hostel is dat de kamers erg schoon en licht zijn. Toen ik samen met mijn reisgenoten aankwam op het treinstation in Yichang, werden wij erg aangenaam verrast toen de eigenaar ons als verrassing kwam ophalen met een busje en gratis naar het hostel bracht.

4. Bajie Youth Hostel in Zhangjiajie

Het leuke aan dit hostel is dat er twee accommodaties van zijn: één in de stad en één in het natuurgebied National Forest Park. Tijdens mijn verblijf in Zhangjiajie heb ik twee dagen gewandeld door het natuurpark en ben ik een nacht in het hostel op de berg verbleven. Toen ik met de trein aankwam in Zhangjiajie heb ik de bus naar het hostel in de stad genomen. Hier werd ik ontvangen door het Engelssprekende personeel dat vervoer naar het natuurgebied geregeld heeft voor mij en mijn reisgenoten voor de dag daarna. Na twee dagen gewandeld te hebben, ben ik weer teruggekeerd naar het hostel in de stad. Hier heb ik samen met mijn reisgenoten een excursie geboekt om te gaan raften over de rivier. Het personeel is erg vriendelijk en spreekt goed Engels. Ook waren de kamers in deze hostels aangenaam.

5. Jano’s Backpackers in Xi’an

Dit gezellige, echte backpackers hostel ligt binnen de oude stadsmuren van Xi’an. Op loopafstand ligt de Bell Tower en mijn favoriete plek, de Moslim wijk. Hier kun je traditionele gerechten uitproberen en zien hoe diverse specialiteiten worden gemaakt. Mocht je niet zo goed tegen pittig eten kunnen, moet je selectief de gerechten kiezen. Ik hou erg van pittig eten maar heb het tijdens het proeven van sommige specialiteiten erg zwaar gehad.

Ook is het mogelijk om de stadsmuur op te lopen waar mountainbikes gehuurd kunnen worden voor een fietstocht over de oude muren. Neem hiervoor wel genoeg water en zonnebrandcrème mee. In het hostel zijn verschillende gezamenlijke ruimtes waar spelletjes gespeeld kunnen worden. Ook in dit hostel had ik veel geluk met de erg vriendelijke eigenaresse die erg goed Engels sprak en super behulpzaam was.