Ik inspireer je graag met de leukste koffie- en lunchspots in Breda via dit blog! Ik vind het super leuk om elke keer weer nieuwe plekjes te ontdekken en te onderzoeken waar ze de beste koffie aanbieden. De laatste tijd heb ik veel leuke plekken bezocht en wil deze graag met jullie delen! Dit blog wordt heel bewust Deel 1 genoemd aangezien ik natuurlijk van plan ben om de toffe spots die ik nog ga ontdekken ook met jullie te delen in een deel 2.

#1 Puick

Puick is een van mijn favorieten in Breda! Niet alleen zit deze koffie- en lunchspot op een super gezellig plekje in Breda, namelijk de Veemarktstraat. Ook serveren ze verrassende en overheerlijke gerechten! Bij deze lunchroom vind je gerechten met smaken van over heel de wereld door het gebruik van unieke kruidenmixen en ingrediënten. Mijn favoriet is Labne; Een oosterse dip van hangop, hummus, tomaat, aubergine, amandel- en pistache-olie, granaatappelpitjes en munt met platbrood.

#2 Koffiebar Sowieso

Koffiebar Sowieso heeft, zoals de naam ook al grotendeels verklapt, de lekkerste koffie! Als ik tijdens een wandeling wil genieten van een cappuccino met havermelk, haal ik een to go bij Koffiebar Sowieso. Maar mocht je wat meer tijd hebben, raad ik het je ook zeker aan om in de gezellige binnentuin of aan een van de sfeervolle tafels binnen te gaan zitten en te genieten van een van de heerlijke gerechtjes! Mocht je een gezellige koffie- en lunchspots in Breda zoeken waar je veel vegan-opties hebt, is Koffiebar Sowieso een grote aanrader!

#3 Yirga

Als je rond lunchtijd bij Yirga komt, zit je heerlijk in het zonnetje aan een van de tafeltjes op het stoepje. Bij Yirga ga je langs voor heerlijke ontbijtjes of voor een gezellige lunch. Ook de taartjes uit de bakkerij zijn erg de moeite waard! Mijn favoriet is het lemon meringue taartje! Zo lekker! Waar Yirga verder om bekend staat is het grote assortiment met natuurwijnen in Breda. Perfect als je behoefte hebt aan een borrel!

#4 Yellow Monkey

Yellow Monkey ontdekte ik een tijdje geleden tijdens een wandeling door het centrum. Op een zaterdag besloten een vriendin en ik naar binnen te gaan en eens te kijken wat er op de kaart staat. Ik koos voor het broodje met Jackfruit en werd zeker niet teleurgesteld! Je zit ontzettend gezellig bij Yellow Monkey en het personeel is super vriendelijk en snel!

#5 Brandpunt

Brandpunt kan beter als creatieve hotspot omschreven worden maar verdiend zeker ook een plekje op dit lijstje met koffie- en lunchspots in Breda. Mocht je willen genieten van koffie, borrelhapjes of lekkere lunchgerechten, bij Brandpunt hebben ze het allemaal! Brandpunt is niet enkel een koffiespot maar ook de plek waar je terecht kan voor producten met een maatschappelijk of ecologisch verhaal. In het creatieve laserlab dat ook bij Brandpunt hoort, worden toffe creaties van hout en leer gemaakt.

#6 Stilleven

Stilleven ligt net buiten het centrum aan de Ginnekenweg en is daarom denk ik ook het minst bekende plekje in deze top 7 met koffie- en lunchspots in Breda. Toch is het zeker de moeite waard om wat verder te wandelen en hier neer te ploffen op een van de vintage stoelen. Stilleven biedt een geweldige combinatie tussen lekker gebak, vintage spullen, koffie en zelfgemaakte producten. Alleen het geweldige ’70’s behang op de bar is al een reden om even langs te gaan.

#7 Tante Betsie

Tante Betsie hoort niet alleen op je lijstje te staan met leukste koffie- en lunchspots in Breda vanwege het toffe retro interieur maar ook vanwege het heerlijk eten! Alles wordt met zorg gemaakt en opgediend waardoor het nog lekkerder smaakt. Ondanks dat Tante Betsie in de binnenstad van Breda zit, is het een heerlijk rustig plekje met een binnentuin. Mocht je niet willen lunchen, de zelfgemaakte taartjes zijn een grote aanrader!

Hopelijk heeft dit lijstje je geïnspireerd om een of meerdere van deze toffe koffie- en lunchspots in Breda te bezoeken! Over een tijdje zal ik deel 2 delen aangezien er nog genoeg plekjes in Breda zijn die ook de moeite waard zijn om te bezoeken!